Trump’tan Seçim Vaadi: Çin Arabalarına Yüzde 200 Gümrük Vergisi

 Trump’tan Seçim Vaadi: Çin Arabalarına Yüzde 200 Gümrük Vergisi
Okunuyor Trump’tan Seçim Vaadi: Çin Arabalarına Yüzde 200 Gümrük Vergisi

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 başkanlık adayı Donald Trump, başkanlık görevine geri dönmesi durumunda Çin üretimi otomobillere yüzde 200 gümrük vergisi getireceğini açıkladı.

Michigan’da düzenlenen bir mitingde konuşan Trump, Çinli otomobil üreticilerinin ABD’nin otomotiv sektörü üzerindeki olumsuz etkilerini ele aldı. “Eğer seçimleri kazanamazsam, 2 veya 3 yıl içinde otomotiv endüstrimiz yok olacak,” diyen Trump, bu durumun ülkedeki ekonomik durumu tehdit ettiğini vurguladı.

Trump, Meksika’da inşa edilen büyük otomobil fabrikalarının, ABD’deki iş gücünü tehdit ettiğini savunarak, bu fabrikalarda üretilen araçların ABD pazarında rekabet edemeyecek hale geleceğini öne sürdü. “Meksika’da üretilen Çin araçlarını, ABD’de satılamaz hale getireceğim,” ifadesini kullandı.

Daha önce Ohio’da yaptığı bir konuşmada ise Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e seslenerek, “O otomobilleri bize satamayacaksınız,” demişti. Trump, başkanlık görevini üstlenmemesi durumunda ülkenin büyük bir ekonomik krizle karşılaşacağı uyarısında bulundu. “Bu, ülkede kıyıma yol açacak,” şeklinde konuştu.

Trump’ın bu vaadi, 2024 seçimleri öncesinde otomotiv sektöründeki rekabetin ve ulusal güvenlik konularının ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

 

Kaynak:https://www.ensonhaber.com/

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın