Mustafa Topaloğlu, İbrahim Tatlıses’e neden “Laf” çaktı? “Onun bu halde sahneye çıkmasına üzülüyorum. Otur oturduğun yerde!”

 Mustafa Topaloğlu, İbrahim Tatlıses’e neden “Laf” çaktı?  “Onun bu halde sahneye çıkmasına üzülüyorum. Otur oturduğun yerde!”
Okunuyor Mustafa Topaloğlu, İbrahim Tatlıses’e neden “Laf” çaktı? “Onun bu halde sahneye çıkmasına üzülüyorum. Otur oturduğun yerde!”

 

Bir dönemin en çok satan albüm sanatçısı Mustafa Topaloğlu ile Beylerbeyi’ndeki bir balık restoranında buluştuk ve yeni çıkacak olan albümü hakkında konuştuk. Topaloğlu, iş adamı Mehmet Topaloğlu ve Villa Bosphorus restoranın sahibi ile otururken, balığı eline alarak “Bu balık beni tanımadı ama ben onun babasını tanırım” diyerek espriler yaptı.

 

 

 

Topaloğlu, üç parçalık bir single hazırladı ve oğlu ile birlikte düet yaptı. Klip izlendikten sonra, “Çok beğendim. Oğlum rap yapmış, babası çok güzel okumuş. Birlikte bomba yapmışlar” dedi. Yanımızdaki dostlarla birlikte klibi ve şarkıyı çok beğendik.”

 

 

 

Topaloğlu’na bugüne kadar kimsenin soramadığı tüm soruları sordum. Önce “Yok” dese de, daha sonra açık açık konuştu.

 

 

 

  • Topaloğlu, size neden “uzaylı” dediler? Bu uzaylı lafı nereden çıktı?

 

 

 

“ Ben de bilmiyorum, üzerime kaldı. Emine şarkısı o dönemde en çok satan albüm olduğu için Unkapanı’ndan kaset yetiştiremiyorlardı. Anadolu’dan büyük talep vardı. Bir gün rahmetli Erol Büyükburç bana dedi ki, “Kardeşim, sen uzaylı mısın? Bu ne satış?” derken, uzaylı lafı üzerime kaldı ve bir türlü gitmedi.”

 

 

 

  • Peki, bu konuda açıklamalar yaptınız ama kendinizi inandıramadınız herhalde? Hoşunuza mı gitti?

 

 

 

“Sevgili kardeşim, ben magazin basınına çok malzeme verdim, onlar da malzeme yaptılar. Hiç kimseyi kırmadım, hiçbir gazeteciyle tartışmadım. Onlar da sağ olsunlar beni kırmadılar. Bazen yanlış haberler çıktı ama kimseye dava açmadım. Karımı aldattığımı söylediler, yazdılar. Ben hiç kadını dövmedim, aldatmadım, hatta dövdü dediler. Ama kendimi kimseye inandıramadım. Ben İbrahim Tatlıses değilim ki, kadın döveyim.”

 

 

 

  • İbrahim Tatlıses değilim, kadın döveyim dediniz. Tatlıses ile aranız nasıl?

 

 

 

“İbrahim’in Allah vergisi bir sesi var. Vurulmasına çok üzüldüm ama birkaç kez kavgamız oldu, küstük, sonra barıştık. Şimdi onun bu halde sahneye çıkmasına üzülüyorum. Otur oturduğun yerde. Trafik kazası yaptı, o gece Bodrum’da yaralı halde sahneye çıktı. Olmaz böyle şey. Yeni seslere imkân tanımalı. Bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Perihan Savaş da Derya Tuna da Asena da Tatlıses’ten dayak yedi. Onun özel hayatını hiç beğenmiyorum ama sesini tek geçerim. Sahneye o halde çıkmasını istemiyorum. Tatlıses birçok kişiyle mahkemelik oldu, gazetecilerle ve mafyayla ne işi olur? Onlarla niye kavga ediyorsun? Bu yüzden Ferdi Tayfur’u çok beğenirim.”

 

 

  • Beğendiğiniz başka sanatçılar kimler?

 

 

 

“Ferdi Tayfur, Sezen Aksu, Müslüm Gürses; bunlar toplumun örnek sanatçılarıdır. Ajda Pekkan’ı Emel Sayın ve Zerrin Özer’i çok sever takdir ederim. Özel hayatlarında da kendilerini hiç bozmadılar. Orhan Gencebay’ı severim ama eşi Sevim Emre’nin etkisi altındadır. Orhan Abi’yi her açılışa götürüyor, bu hoş değil. Müslüm Baba veya Ferdi Baba’yı hiç böyle yerlerde gördünüz mü? Onlar karakter sahibi adamlardır.”

 

 

 

  • Sezen Aksu’dan hiç şarkı almak istediniz mi?

 

 

 

“ Hayır, istemedim. İstemek isterdim ama öyle bir talebim olmadı. Şarkılarımın çoğunu kendim yazarım, kendi şarkılarımdır. Şimdi oğlumla birlikte bir şeyler yaptık, çok ümitliyim, çok satacak. Ben beğendiysem, halk da beğenir. Böyle titiz davranan biriyim.”

 

 

 

  • Bülent Ersoy ile mahkemelik oldunuz, nasıl barıştınız?

 

 

 

“Bülent de çok büyük bir ses, çok büyük bir sanatçı. Beni yanlış anladı ve mahkemeye verdi. “Bülent’in de önünü kestiler” dedim, o yanlış anladı. Medya abarttı ama sonra hatırlı dostlarımız sayesinde barıştık. Türkiye’de birçok sanatçının önünü kestiler, bunu biliyorum. Onları engellemeye çalıştılar ama bazıları başardı. Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül’ün sahneye çıkmaması için çok uğraştı ama Mahsun şimdi nerelere geldi. Şimdi çıktığı yerlerde dolup taşıyor. Özcan Deniz de başarılı.”

 

 

  • Topaloğlu, Mahsun ve Özcan dediniz. Kardeşiniz rahmetli Hilmi Topaloğlu çok iyi bir menajerdi. Peki, sizi engellemeye çalışan oldu mu?

 

 

 

“Beni kimse engelleyemez. Ben sahneye çıkmadım, albüm yaptım, konser verdim ama gazinolarda sahne almadım. Mahsun da, Özcan da, Mahmut Tuncer de, rahmetli Burhan Çaçan da engellendi. Bir de Vahdet Vural vardı, çok güzel sesi vardı ama onu da engellediler.”

 

 

 

  • Kim engelledi?

 

 

 

“ Şimdi kimin adını vereyim, kimseyle kavga etmeyelim. Bilenler biliyor. Rahmetli Fahrettin Aslan sağ olsaydı anlatırdı ama Tatlıses’in gazino patronları ile arası iyiydi, bu yüzden bazı sanatçıların ekmekleriyle oynadılar.”

 

 

 

  • Mafya ile ilişkiniz var mı? Onlarla dostluğunuz oldu mu?

 

 

 

“Olmaz mı? Karadeniz abiler, doğulu abiler, hepsini tanırım. Onlar mafya değil, bu ailenin abileridir, fakirlerin dostudur. Benim de bu abilerle dostluğum oldu.”

 

 

 

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar Topaloğlu ve dostlarıyla sohbet ettik. Mustafa Topaloğlu, bizi kırmayarak bütün sorularımızı cevaplandırdı. Yeni single ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor ve çok yakında piyasada olacak. Tüm sosyal medyada yer alacak.

 

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın