Maliye’den Yeni Düzenleme: Vergi Sorgulama İşlemlerine Ücret Getirildi

 Maliye’den Yeni Düzenleme: Vergi Sorgulama İşlemlerine Ücret Getirildi
Okunuyor Maliye’den Yeni Düzenleme: Vergi Sorgulama İşlemlerine Ücret Getirildi

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi düzenlemelerinde önemli bir değişiklik yaparak, vergi sorgulama işlemlerine ücret getirdi. Yeni uygulama kapsamında, e-devlet ve Dijital Vergi Dairesi aracılığıyla yapılan vergi levhası ve vergi numarası sorgulamaları artık ücretli olacak.

Bakanlığın açıklamasına göre, vergi kimlik numarası sorgulama ve doğrulama işlemleri için 0,25 Türk Lirası, vergi levhası sorgulama ve doğrulama işlemleri için ise 0,75 Türk Lirası ücret alınacak. Ayrıca, KDV ve muhtasar beyannameleri için her ay 25 Türk Lirası sabit ücret ödenecek.

Yeni düzenleme taslağının yasalaşması durumunda, bilanço ekleri için 360,10 Türk Lirası, gelir ve işletme hesap özetleri için ise 171,90 Türk Lirası ücret talep edilecek. Geçici vergi beyannamesi için sabit ücret ise 25 Türk Lirası olacak. Gelir vergisi beyannamesi için 50 Türk Lirası, kurumlar vergisi beyannamesi için ise 75 Türk Lirası sabit ücret ödenecek.

Bunun yanı sıra, yıllardır Dijital Vergi Dairesi sisteminden ücretsiz olarak temin edilen “Vergi borcu yoktur” belgesi için bundan böyle 5 Türk Lirası ücret alınacak. Yeni düzenlemenin eylül ayında uygulamaya konulması planlanıyor.

 

Haber Kaynağı: Yeniçağ Gazetesi 

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın