Kış Saati Uygulaması: Türkiye’de Saatler Geri Alınacak mı?

 Kış Saati Uygulaması: Türkiye’de Saatler Geri Alınacak mı?
Okunuyor Kış Saati Uygulaması: Türkiye’de Saatler Geri Alınacak mı?

Kış Saati Uygulaması Türkiye’de Yeniden Başlayacak mı?

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Türkiye’de saatlerin geri alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Kış saati uygulaması, gün ışığından daha fazla faydalanmayı sağlarken, akşam saatlerinde havanın daha erken kararmasına neden oluyor. Ancak, bu yıl Türkiye’de saatlerin geri alınıp alınmayacağı belirsizliğini koruyor.

23 Eylül ekinoksuyla birlikte kuzey yarımkürede sonbahar mevsimi resmen başlamışken, kış saati uygulamasının yeniden hayata geçirileceği hakkında sorular artış göstermeye başladı. 2016 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararıyla, yaz ve kış saati uygulamalarına son verilmiş ve ülke genelinde GMT+3 zaman dilimi kullanılmaya başlanmıştı. Bu değişiklik, gün ışığından daha etkin bir şekilde yararlanarak enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyordu.

Kuzey yarımkürede gecelerin 23 Eylül itibarıyla uzamaya başlaması, kışın etkilerinin hissedilmeye başlanacağını gösteriyor. En uzun gece 21 Aralık’ta yaşanacak, ardından gündüz süreleri de yavaş yavaş uzamaya başlayacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Türkiye’nin etkisiyle kış saati uygulaması kaldırılmıştı. Ancak, bir okul servisinin karanlıkta kaza yapması sonucu üç gencin hayatını kaybetmesi, bu kararın tekrar gözden geçirilmesine neden olmuştu.

Bu bağlamda, Türkiye’de kış saati uygulamasının yeniden başlayıp başlamayacağına dair resmi makamlardan yapılacak açıklamalar, vatandaşların kafasındaki belirsizliği giderebilir. Bekleyip göreceğiz.

Kaynak:Yeniçağ

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın