İsrail Ordusu Gazze’de TRT Ekibinin Aracını Kurşunlarla Hedef Aldı

 İsrail Ordusu Gazze’de TRT Ekibinin Aracını Kurşunlarla Hedef Aldı
Okunuyor İsrail Ordusu Gazze’de TRT Ekibinin Aracını Kurşunlarla Hedef Aldı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde, TRT Arabi ekibinin bulunduğu aracı hedef aldı. TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum, İsrail askerlerinin, basın yazısı bulunan araçlarını doğrudan hedef aldığını ve bu olayın kendileri için dördüncü kez yaşandığını açıkladı.

Berhum, “Savaşın başlamasından bu yana 4. kez basın aracımız hedef alındı. Han Yunus’un kuzeyindeki ‘güvenli’ bölgede haber yapmak için bulunuyorduk. Keskin nişancılar aracımıza ve etrafına ateş açtı, yaklaşık 15 dakika boyunca ateş etmeye devam ettiler,” dedi. Berhum, Gazze’de güvenli hiçbir yerin bulunmadığını ve İsrail askerlerinin herhangi bir uyarı yapmadan doğrudan hedef aldığını vurguladı. Daha önce İsrail saldırılarında ayağını kaybettiğini de hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail’in saldırısını kınayarak, “TRT Arabi Muhabiri Sami Berhum’a yönelik saldırıyı kınıyor, Berhum’a ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, “İsrail’in Gazze’deki TRT ekibine yönelik saldırısını lanetliyorum. TRT’ye ve diğer gazetecilere yönelik saldırılar hesabını elbet verecek,” dedi.

Kabine üyeleri de İsrail’in saldırısını kınayarak, Gazze’deki katliamları dünyaya duyurmaya çalışan TRT’nin yanında olduklarını belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini duyurdu.

 

Haber Kaynağı: Yeniçağ Gazetesi 

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın