İran’ın İsrail’e Saldırısının Ardından İstanbul Çıkışlı Uçuşlar İptal Edildi

 İran’ın İsrail’e Saldırısının Ardından İstanbul Çıkışlı Uçuşlar İptal Edildi
Okunuyor İran’ın İsrail’e Saldırısının Ardından İstanbul Çıkışlı Uçuşlar İptal Edildi

İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği balistik füze saldırısının ardından İstanbul’dan İran, Irak ve Ürdün’e yapılması planlanan uçuşlar iptal edildi. Saldırı sonrası bölge ülkeleri hava sahalarını kapatırken, dün gece itibarıyla İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılan uçuşlar askıya alındı.

İran’ın, İsrail’in Hizbullah’a yönelik operasyonuna misilleme olarak başlattığı füze saldırısı, bölgedeki hava yollarını vurdu. Bunun sonucunda, Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları, İran, Irak ve Ürdün’e yapılacak uçuşları durdurma kararı aldı.

THY ve Pegasus’tan Açıklama

Türk Hava Yolları, İran’a yönelik saldırının ardından İran, Irak ve Ürdün uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. Aynı şekilde Pegasus Havayolları da bu bölgelere yapılacak uçuşları iptal etti. İran Sivil Havacılık Kurumu, ülkedeki uçuşların güvenlik nedeniyle saat 10.00’a kadar durdurulduğunu açıkladı. Hava sahasının kapanmasıyla birlikte, bu ülkelere yapılmakta olan uçak seferleri, İstanbul ve çevre havalimanlarına yönlendirildi.

Saldırının Ardından Ne Oldu?

İran, dün gece İsrail’e balistik füzeler fırlatarak Tel Aviv başta olmak üzere birçok şehirde sirenlerin çalmasına neden oldu. İsrail ordusu, İran’dan 500’e yakın füzenin ateşlendiğini duyurdu. Saldırının ardından İsrail ve komşu ülkeler, hava sahalarını kapatma kararı aldı ve uçuşlar durduruldu.

kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın