Fed’in Faiz Kararı Beklentisi Küresel Piyasalarda Merakla İzleniyor

 Fed’in Faiz Kararı Beklentisi Küresel Piyasalarda Merakla İzleniyor
Okunuyor Fed’in Faiz Kararı Beklentisi Küresel Piyasalarda Merakla İzleniyor

ABD Merkez Bankası (Fed), uzun bir aradan sonra bugün yapacağı toplantıda faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Küresel piyasalar, Fed’in bu kritik kararını ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamaları merakla takip ediyor.

Faiz oranlarının şu anda yüzde 5,25-5,50 aralığında bulunduğu belirtilirken, piyasalarda 50 baz puanlık bir indirim öngörülüyor. Bunun yanı sıra, 25 baz puanlık bir ihtimalin de masada olduğu ifade ediliyor. Fed’in en son faiz indirimini Mart 2020’de gerçekleştirdiği hatırlanıyor. O tarihten bu yana, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar adına çeşitli adımlar atıldı.

Analistler, Fed’in faiz kararı ile birlikte çarşamba günü yayımlanacak politika metni ve Powell’ın açıklamalarının, piyasa hareketliliği üzerinde etkili olacağını düşünüyor.

Yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yarın yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini sabit tutması bekleniyor. TCMB’nin önceki toplantısında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılmıştı.

Bu iki önemli merkez bankasının alacağı kararlar, küresel ekonomik dinamikler üzerinde önemli etkiler yaratabilir. Piyasalardaki gelişmeler, enflasyonla mücadele sürecinde kritik bir rol oynamaya devam ediyor.

 

Kaynak:https://www.ensonhaber.com/

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın