Dünya Gündeminde: Uzayda Mahsur Kalan Amerikalı Astronotların Durumu Ne Olacak?

 Dünya Gündeminde: Uzayda Mahsur Kalan Amerikalı Astronotların Durumu Ne Olacak?
Okunuyor Dünya Gündeminde: Uzayda Mahsur Kalan Amerikalı Astronotların Durumu Ne Olacak?

NASA’nın Boeing mekiğinin arızalanması nedeniyle yaklaşık iki aydır uzayda mahsur kalan iki astronotunun durumu belirsizliğini koruyor. Starliner mekiği, 5 Haziran’da uzaya gönderildikten sonra yaşanan sorunlar nedeniyle, astronotların dönüş tarihi tekrar ertelendi.

NASA: Uzayda Mahsur Kalan Astronotların Geleceği Belirsiz

NASA, Starliner mekiğinin arızası sonucu uzay istasyonunda kalan Butch Wilmore ve Suni Williams’ın dönüşü hakkında henüz kesin bir karar almadığını duyurdu. Uzay istasyonunda daha ne kadar kalacaklarına dair bir tarihin bulunmadığını belirten NASA’nın uzay operasyonları misyonu yöneticisi Ken Bowersox, SpaceX’in Şubat 2025’teki seferine kadar bu astronotların uzayda kalabileceğini açıkladı.

Dönüş Tarihi Ertelenebilir

Bowersox, Starliner mekiğindeki arızayı gidermek için daha fazla veri analiz edeceklerini belirtti. Ayrıca, arızalı mekiğin Dünya’ya boş olarak dönüp dönmeyeceği konusunda da bir karar verilmediğini ifade etti. Bu arada, SpaceX’in Şubat 2025’teki seferinde Wilmore ve Williams’ın mekikle geri getirilmesi ihtimali de değerlendiriliyor.

Olayın Arka Planı

Boeing’in Starliner mekiği, 5 Haziran’da NASA astronotlarını uzaya göndermişti. Ancak, mekiğin helyum sızıntısı gibi sorunları, dönüş tarihini dört kez erteletti. Uzay istasyonunda bir hafta geçirmesi planlanan astronotların dönüş tarihi ve yöntemi konusunda hâlâ bir netlik bulunmuyor.

https://www.ensonhaber.com

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın