Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Seçimlerine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Seçimlerine İlişkin Açıklamalarda Bulundu
Okunuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Seçimlerine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta bulunduğu sırada, ABD’de faaliyet gösteren bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Türkevi’nde gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında, 5 Kasım’da yapılacak ABD başkanlık seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, seçimler sonucunda başkan kim olursa olsun, Türkiye’nin Amerika’ya bakış açısının değişmeyeceğini belirtti. “Seçimler sonucunda Amerika’ya olan yaklaşımımız ve ilişkilerimizdeki üst düzey diyalogumuz değişmeyecek,” dedi. Türkiye’nin NATO’nun en güçlü müttefiklerinden biri olduğunun altını çizen Erdoğan, Avrupa Birliği’ne tam üyelik perspektifini de vurguladı.

Ayrıca, Batı ile iş birliğini geliştirirken doğuyu da unutmadan hareket ettiklerini ifade eden Erdoğan, Şangay İşbirliği Teşkilatı, BRICS ve ASEAN gibi bölgelerle diyaloglarını güçlendirme kararlılığında olduklarını belirtti. “Ülkemizin çıkarlarını merkezde tutan Türkiye eksenli bir anlayışla farklı bölgesel teşkilatlarla işbirliğimizi daha da ileri götüreceğiz,” diye ekledi.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki stratejik yönelimini ve çok yönlü dış politika anlayışını gözler önüne seriyor.

Kaynak:https://www.ensonhaber.com/

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın