Çanakkale’de Orman Yangını: Conkbayırı ve 57. Alay Şehitliği Ziyarete Kapatıldı

 Çanakkale’de Orman Yangını: Conkbayırı ve 57. Alay Şehitliği Ziyarete Kapatıldı
Okunuyor Çanakkale’de Orman Yangını: Conkbayırı ve 57. Alay Şehitliği Ziyarete Kapatıldı

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, nedeni henüz belirlenemeyen bir orman yangını çıktı. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale edilirken, tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı bölgesi geçici olarak ziyaretçilere kapatıldı.

Yangın, Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyü yakınlarındaki ormanlık alanda başladı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale etmek üzere bölgeye gönderildi ve kontrol altına almak için hem havadan hem de karadan söndürme çalışmaları başlatıldı.

TARİHİ ALANLAR ZİYARETÇİLERE KAPATILDI

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı bölgeleri, yangın nedeniyle geçici olarak ziyaretçilere kapatıldı. Söndürme çalışmalarının devam ettiği bölgede ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba gösteriyor.

İKİ ORMAN İŞÇİSİ YARALANDI

Yangına müdahale ederken, 17 AAC 399 plakalı pikapla olay yerine giden iki orman işçisi, bir otomobille çarpışarak yaralandı. Yaralı işçiler, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Eceabat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, dumandan etkilenen bazı orman işçileri de hastanede tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri, yangınla mücadele eden işçilere su desteği sağladı.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın