Bursa’da Eğitim Uçağı Düştü: İki Pilot Hayatını Kaybetti

 Bursa’da Eğitim Uçağı Düştü: İki Pilot Hayatını Kaybetti
Okunuyor Bursa’da Eğitim Uçağı Düştü: İki Pilot Hayatını Kaybetti

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, sabah saatlerinde gerçekleşen eğitim uçağı kazasında iki pilot yaşamını yitirdi. Olay, Yenişehir Havalimanı’nın apron kısmında saat 08:10 sıralarında meydana geldi.

Bursa Valiliği’nin yaptığı açıklamada, özel bir uçuş okuluna ait olan iki kişilik eğitim uçağının düştüğü bildirildi. Kazanın ardından ambulans, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri derhal olay yerine sevk edildi. Yapılan açıklamada, “İlimiz Bursa Yenişehir Havaalanı apron kısmına 23 Eylül 2024 tarihinde saat 08:10’da özel bir uçuş okuluna ait eğitim uçağı düşmüş ve kazada iki pilot hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

Kazanın ardından pilotların kimlikleri de belirlendi. Hayatını kaybeden pilotlar arasında 61 yaşındaki Ünal Aster ile 42 yaşındaki Emir Gülal Nalcı yer alıyor. Olayın, “Touch and go” eğitim uçuşu sırasında gerçekleştiği öğrenildi. Bu tür eğitimlerde pilot, iniş yaptıktan sonra tamamen durmadan yeniden kalkış yapmaktadır.

Kaza, havacılık güvenliği açısından endişe verici bir durumu ortaya koyarken, yaşanan bu trajedi, havacılık camiasında derin bir üzüntüye yol açtı. Olayla ilgili gelişmeler ve yapılan soruşturmalar takip edilecektir.

 

Kaynak:https://www.ensonhaber.com/

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın