Antalya’da İzinsiz Günlük Kiralamaya 100 Bin TL Ceza

 Antalya’da İzinsiz Günlük Kiralamaya 100 Bin TL Ceza
Okunuyor Antalya’da İzinsiz Günlük Kiralamaya 100 Bin TL Ceza

Antalya Emlakçılar, İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, izinsiz yapılan günlük kiralamalar için 100 bin TL ceza uygulanacağını açıkladı.

Son yıllarda tatilcilerin otel yerine günlük kiralık evlere yönelmesi, bu tür kiralama yöntemlerinin popülerliğini artırdı. Ancak, Antalya’da özellikle yüksek talep gören turistik ilçelerde, bazı ev sahipleri bu durumu fırsata çevirdi. Günlük kiralama fiyatları, konutun özelliklerine ve konumuna bağlı olarak değişiklik gösteriyor ve aylık yüksek gelir sağlanabiliyor.

İsmail Çağlar, konut sahiplerinin izinsiz turizm amaçlı kiralama yapmalarının yasadışı olduğunu ve bunun ciddi yaptırımları olduğunu belirtti. İzin belgesi bulunmadan yapılan her bir izinsiz kiralama için 100 bin TL idari ceza kesileceğini vurguladı. İzin belgesi almak için kiraya verenlere 15 gün süre verilecek. Bu sürede izin belgesi alınmazsa, ceza 500 bin TL’ye çıkacak ve yeniden 15 gün süre tanınacak. Ayrıca, izinsiz kiralama faaliyetine devam edenler ve bu tür kiralamalarla aracılık edenler hakkında her bir sözleşme için 100 bin TL ceza uygulanacak.

İzinsiz kiralama yaparak yüksek gelir elde etmek isteyen ev sahiplerinin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunan Çağlar, yasa dışı faaliyetlere karşı sert yaptırımların uygulanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Ensonhaber

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın