ABD’den İran’a Karşı Hareket: 700 Terörist Temas Hattına Sevk Edildi

 ABD’den İran’a Karşı Hareket: 700 Terörist Temas Hattına Sevk Edildi
Okunuyor ABD’den İran’a Karşı Hareket: 700 Terörist Temas Hattına Sevk Edildi

Hamas lideri İsmail Heniyye’ye yönelik suikastın ardından İran, İsrail’e saldırı tehdidinde bulunmuştu. Bu gelişmelere yanıt olarak ABD, İsrail’i korumak amacıyla PKK/YPG’yi destekleme hamlesinde bulundu ve Haseke’den Fırat Nehri yakınlarındaki üslerine 700 PKK/YPG’li teröristi sevk etti.

ABD’nin Yeni Hamlesi: 700 Terörist Transferi

Yerel kaynaklara göre, ABD kuvvetleri Haseke’deki Robarya, Rümeylan ve Şeddadi üslerinden, İran destekli grupların temas hattı olan Fırat Nehri yakınındaki Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine, PKK/YPG ve Araplardan oluşan Sanadid güçlerinden 700 teröristi transfer etti.

70 Araçlık Konvoy ve Personel Taşınması

ABD güçleri, Haseke’deki üslerinden yola çıkarak, mühimmat kasaları ve Humvee tipi zırhlı araçların bulunduğu 70 araçlık bir askeri konvoyu Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine gönderdi. Ayrıca, Irak’tan 4 helikopterle Haseke ilindeki Rümeylan üssüne personel taşındı.

ABD’nin Suriye’deki Varlığı

Ekim 2019’da Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasıyla birlikte, ABD petrol sahaları çevresinde üsler kurarak bölgedeki varlığını sürdürdü. PKK/YPG’ye desteğini devam ettiren ABD, Haseke, Rakka ve Deyrizor illerindeki örgüt işgalindeki bölgelerde çok sayıda üs ve askeri noktada bulunuyor ve bu bölgelere sürekli takviye gönderiyor.

https://www.ensonhaber.com

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın