FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in Cenaze Hazırlıkları Sürüyor: Pensilvanya’da Hareketlilik Artıyor

 FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in Cenaze Hazırlıkları Sürüyor: Pensilvanya’da Hareketlilik Artıyor
Okunuyor FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in Cenaze Hazırlıkları Sürüyor: Pensilvanya’da Hareketlilik Artıyor

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. ABD’nin Pensilvanya eyaletinde, örgütün merkezi olarak kullandığı çiftliğin bahçesinde kazılan çukur etrafına güvenlik şeritleri çekilirken, üzerinin branda ile kapatıldığı bildirildi.

21 Ekim’de gelen haberlere göre, 2016’daki darbe girişiminin baş aktörü olan Gülen’in vefat ettiği duyuruldu. Pensilvanya’daki çiftlikte ise, cenaze hazırlıkları kapsamında yoğun bir hareketlilik gözlemleniyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) edindiği hava görüntülerinde, bazı örgüt üyelerinin bahçedeki bir alanı kürekle kazdığı tespit edildi. Kazı yapılan bölgeye vinç ve merdiven getirildiği de dikkat çekti.

Bölgedeki güvenlik önlemleri artırılırken, örgüt üyeleri basın mensuplarının hava görüntüsü almasını engellemek için üzerine siyah branda çekti. Çukurun etrafına sarı şeritler çekildi ve kazı yapılan alanın yanında bir ahşap platform inşa edildiği gözlendi.

Günün erken saatlerinde, cenazenin gömüleceği muhtemel alanın üzerine mavi bir branda çekildiği belirlendi. Bu brandanın, cenaze sırasında görüntü alınmasını engellemek amacıyla kullanılması bekleniyor.

Ayrıca, çiftlikteki yoğunluğun arttığı, cenaze için hazırlanan çukurun etrafında birçok kişinin çalıştığı ve kamp alanında yaya dolaşanların sayısının belirgin şekilde yükseldiği gözlemlendi. Örgüt mensuplarının sosyal medya paylaşımlarında, Gülen’in Pensilvanya’daki karargahında sınırlı bir katılımla gömüleceği ifade edildi.

Kaynak: https://www.ensonhaber.com

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın