AFAD, 2 İle Turuncu, 5 İle Sarı Kodlu Sağanak Yağış Uyarısı Verdi

 AFAD, 2 İle Turuncu, 5 İle Sarı Kodlu Sağanak Yağış Uyarısı Verdi
Okunuyor AFAD, 2 İle Turuncu, 5 İle Sarı Kodlu Sağanak Yağış Uyarısı Verdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde beklenen sağanak yağışlar için önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Bartın ve Zonguldak illeri için turuncu kodlu, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon illeri için ise sarı kodlu yağış uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde Düzce çevresinde ve Sakarya’nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Bartın ve Zonguldak’ta çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışların meydana gelmesi öngörülüyor. Trabzon’da ise aralıklarla ve yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

AFAD, vatandaşları olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, “Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi durumlara karşı tedbirli olunmalıdır” ifadelerini kullandı. Ayrıca, turuncu kod uyarısı yapılan illerin Valilik ve Kaymakamlıklarına bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde, gerekli personel ve araçlarla teyakkuz durumuna geçildiği duyuruldu.

Zonguldak Valiliği, turuncu uyarının ardından il genelinde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Yetkililer, vatandaşların güvenliği için hava koşullarını takip etmelerini ve alınan uyarılara dikkat etmelerini önemle hatırlatıyor.

 

Kaynak:https://www.ensonhaber.com/

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın