Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Anayasanın İlk Dört Maddesinde Sorun Yok”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Anayasanın İlk Dört Maddesinde Sorun Yok”
Okunuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Anayasanın İlk Dört Maddesinde Sorun Yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışma olmadığını belirterek, “Sıkıntımız yoktur. Partimizin bu konudaki tutumu açıktır,” dedi.

Yeni bir anayasa ihtiyacının altını çizen Erdoğan, “Darbe mahsulü anayasanın Türk demokrasisine yakışmadığını biliyoruz. Siviller eliyle yapılmış bir sivil anayasa, milletimize karşı borcumuzdur,” ifadelerini kullandı. Darbe anayasasından kurtulmanın önemine değinen Cumhurbaşkanı, yeni anayasa sürecini yönetme arzusunu vurguladı.

Erdoğan, Türk müteahhitlik sektörünün uluslararası başarılarına da dikkat çekerek, “Bu sektör, Türkiye’nin ekonomisinin lokomotiflerinden biridir. Yurt dışında elde edilen başarılar, Türk ekonomisinin gücünü göstermektedir,” dedi. İnşaat sektörünün 6 milyon insan için istihdam sağladığını ve bu alanda yapılan yatırımların Türkiye’nin döviz kazancına önemli katkılar sunduğunu aktardı.

Ayrıca, Türkiye’nin uluslararası alandaki temsilci sayısının artırıldığını belirten Erdoğan, “Bugün 261 yurt dışı temsilcilikle dünyanın en geniş üçüncü ağına sahibiz,” şeklinde konuştu. Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir güç haline gelme hedefinin de altını çizen Erdoğan, “Yüzümüz Batı’ya dönüktür. Ancak Doğu ile de ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak:https://www.ensonhaber.com/

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın