İstanbul Boğazı’nda Tekne Alabora Oldu: 1 Kişi Kayıp

 İstanbul Boğazı’nda Tekne Alabora Oldu: 1 Kişi Kayıp
Okunuyor İstanbul Boğazı’nda Tekne Alabora Oldu: 1 Kişi Kayıp

Sarıyer’de meydana gelen bir olayda, 4 kişinin ve bir köpeğin bulunduğu bir tekne alabora oldu. 3 kişi ve köpek yüzerek kurtulurken, 1 kişinin bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

Olay, saat 22.00 civarında Sarıyer Tarabya açıklarında gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir sebeple batan teknede bulunan 4 kişi ve 1 köpek denize düştü. Teknenin batmasıyla birlikte denizde mahsur kalanlar, sahil şeridine ulaşmayı başarmaya çalıştı. O sırada sahilde bulunan vatandaşlar, yardım çığlıklarını duyarak durumu polis, sahil güvenlik ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bir tekne kaptanı, yüzerek sahile ulaşmaya çalışan 3 kişi ve 1 köpeği teknesine alarak güvenli bir şekilde karaya çıkardı. Sağlık ekipleri, kurtarılan 3 kişi ve köpeğe olay yerinde müdahale etti. Üç kişinin ve köpeğin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

1 Kişi Kayıp
Tekneden yüzerek kurtulan 3 kişi ve köpek yara almadan karaya çıkarken, yüzme bilmediği öne sürülen 1 kişi denizde kayboldu. Sahil güvenlik ekipleri, kayıp kişiyi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Batan teknenin ise gözden kaybolduğu belirtildi.

Tekne kaptanı Akın Bektaş, olay anını şöyle anlattı: “Kireçburnu’na gidip gelecektik, Tarabya marinadan çıktık. Sahilden bağıranları duyduk, motoru stop ettik. Derinden sesler gelmeye başladı ve arkadaşları gördük. Onları 10 dakika aradıktan sonra bulduk, tekneye aldık ve marinaya getirdik. 3 kişiyi bulduk ama 4 kişilermiş, biri kaybolmuştu. Tekne vilayet evinin yakınlarında batmış.”

Sahil güvenlik ve polis ekipleri, kayıp kişinin bulunması için arama çalışmalarını devam ettiriyor.

Kaynak:Yeniçağ

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın