Irak’ta PKK Bağlantılı 3 Sözde Parti Yasaklandı

 Irak’ta PKK Bağlantılı 3 Sözde Parti Yasaklandı
Okunuyor Irak’ta PKK Bağlantılı 3 Sözde Parti Yasaklandı

Irak Yüksek Yargı Konseyi, terör örgütü PKK ile bağlantılı üç sözde partinin faaliyetlerini yasaklama ve mallarına el koyma kararı aldı. Bu karar, son dönemde PKK’ya karşı atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

3 Parti Yasaklandı

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı’nın başvurusu üzerine, terör örgütü PKK ile ilişkili olduğu belirlenen Ezidiler Demokrat ve Özgürlük Partisi, Demokratik Mücadele Cephesi Partisi ve Tevgera Azadi adlı sözde partilerin faaliyetleri yasaklandı. Ayrıca, bu partilerin mülklerine el konulacak.

PKK İlişkileri Doğrulandı

Yüksek Yargı Konseyi’nin kararında, söz konusu partilerin PKK ile bağlantısının Irak İstihbarat Servisi ve Başbakanlık Ofisi tarafından doğrulandığı belirtildi.

PKK İçin ‘Yasaklı Örgüt’ İfadesi

Irak hükümeti, PKK’yı resmi olarak “yasaklı örgüt” ilan etti ve bu terimi resmi yazışmalarda kullanmaya başladı. Mart ayında alınan bu karar, terör örgütüne yönelik daha kapsamlı bir mücadeleye işaret ediyor. Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’nin talimatıyla, devlet kurumlardaki yazışmalarda PKK’nın “Yasaklı Örgüt” olarak tanımlanması istenmişti.

Terörle Mücadelede Önemli Adım

Irak Türkmen Cephesi, bu kararı olumlu karşılayarak, PKK’ya karşı alınan önlemlerin terörle mücadeleye önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın