Yurt Dışından Getirilen Eşyaların Vergi Oranları Güncellendi: E-Ticarette Yeni Düzenleme

 Yurt Dışından Getirilen Eşyaların Vergi Oranları Güncellendi: E-Ticarette Yeni Düzenleme
Okunuyor Yurt Dışından Getirilen Eşyaların Vergi Oranları Güncellendi: E-Ticarette Yeni Düzenleme

Yurt dışından getirilen ürünlere yönelik yeni vergi düzenlemesi yürürlüğe girdi. Buna göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden doğrudan gelen 30 euroyu aşmayan eşyalara yüzde 30, diğer ülkelerden gelen eşyalara ise yüzde 60 vergi uygulanacak.

Yeni Vergi Düzenlemesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın duyurduğu yeni düzenlemeyle, e-ticaret yoluyla yurt dışından getirilen ürünlere ilişkin vergi oranları artırıldı. Posta veya hızlı kargo ile gelen ve ticari amaç taşımayan ürünler için vergi oranları güncellendi.

Gümrük Muafiyet Sınırı Düşürüldü

Gümrük muafiyet sınırı 150 eurodan 30 euroya indirildi. Bu değişiklikle birlikte, yurt dışı alışverişlerde muafiyet sınırı daraltıldı ve vergi oranları artırıldı. Sosyal medyada yapılan açıklamalarda, bu düzenlemenin yerli imalatçı, satıcı, esnaf ve KOBİ’ler için destekleyici olduğu belirtildi.

Vergi Oranları ve Uygulama

  • AB Ülkelerinden Gelen Eşyalar: 30 euroyu aşan eşyalarda vergi oranı yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarıldı.
  • Diğer Ülkelerden Gelen Eşyalar: 30 euroyu aşan eşyalarda vergi oranı yüzde 30’dan yüzde 60’a yükseltildi. Çin merkezli e-ticaret platformları da bu kapsamda etkileniyor.
  • Özel Tüketim Vergisi (ÖTV): ÖTV kapsamındaki eşyalarda, yukarıdaki oranlara ek olarak yüzde 20 vergi uygulanacak.

Yürürlük ve Diğer Düzenlemeler

Yeni düzenleme, 15 gün içinde yürürlüğe girecek. Ayrıca, yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağı ithalatında tarife kontenjanı uygulaması getirildi.

 

https://www.ensonhaber.com

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın