Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziray’ı hizmete açtı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziray’ı hizmete açtı
Okunuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziray’ı hizmete açtı

5 Organize Sanayi Bölgesi’yle birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lokomotif şehri Gaziantep, trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi yapılan Gaziray’a kavuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziray Banliyo Hattı açılışı, toplu açılış, çeşitli program ve etkinliklere katılmak üzere Gaziantep’e geldi.

Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentteki ilk durağı Gaziray Beylerbeyi İstasyonu oldu.

Gaziray Beylerbeyi İstasyonu’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bakanlar, milletvekilleri, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş karşıladı.

Öğrenciler müzik dinletisi sundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, istasyon girişinde öğrenciler tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk sürüşü gerçekleştirdi

Müzik dinletisinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diğer protokol üyeleri, Beylerbeyi İstasyonu’na giriş yaptı ve Gaziray Banliyö Hattı ilk sürüşünü gerçekleştirdi.

5 OSB’yi birbirine bağlayacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının desteğiyle 2017’de başlatılan Gaziray Banliyö Projesi, yaklaşık 300 binden fazla işçinin çalıştığı 5 OSB ile küçük sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak.

“25 kilometrelik raylı sistem oluşacak”

Toplu taşımanın kent için önemli olduğunu ifade eden Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziray ile kentte 25 kilometrelik raylı sistem oluşacak, 5,5 kilometresi ise yer altındadır. Aslında projeyle fiilen bir metro da oluşuyor ve 16 istasyonu var. Proje, hem çalışanlar için hem de şehir merkezinde yaşayanlar için önemli bir kolaylık sağlayacak.dedi.

“Büyükşehirlerde demir yolu ağını güçlendirmek gerekiyor”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise ülke ve kentler için raylı sistemlerin önemli olduğunu ve geçmişte önemli demir yolu çalışmaları yürütüldüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin ulaşımda önemli projeleri hayata geçirdiğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

Gazi şehrin en büyük sorunlarından bir tanesi ulaşım. Büyükşehirlerde çok büyük ulaşım yatırımları yapmak ve demir yolu ağını güçlendirmek gerekiyor. Ecdat 100 yıl önce yapmış, şimdi biz de torunlarımıza bırakacağımız çok önemli bir mirası tamamlamış olduk. Yaklaşık 10 yıllık çalışmanın sonucunu bugün alıyoruz, 5 Kasım’da açılışını yapacağız. Biz işçi şehriyiz, bizim şehrimiz çalışmak zorunda. Küçük sanayi ve organize arasında çalışanımız konforla, güvenle, sağlıkla işine gidip evine huzurla döneceği bir altyapıyı inşa etmiş olduk.


Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın